Analyse

Jan Dob Advies kan uw archief analyseren

Wilt u weten hoe uw archief ervoor staat? Jan Dob Advies is dé specialist wanneer het om een archief analyseren in Assen of elders in Nederland gaat. Als ervaren archivaris breng ik uw huidige structuur en strubbelingen in kaart en kijk ik waar het beter kan.

Problemen in kaart brengen met archiefanalyse

Veel bedrijven hebben vaak geen goede archiefstructuur. Hierdoor ontstaan de meeste problemen, wat u natuurlijk graag wilt voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het niet kunnen vinden van documenten, dubbele documenten, etc. Middels een uitgebreide archiefanalyse die ik voor u verzorg, kan ik deze problemen veelal goed in kaart brengen. Met behulp van een Quick Scan kan ik bovendien bepalen of een uitvoerige analyse ook echt nodig is. Lees hier meer over de Quick Scan.

Na de analyse kan ik duidelijke werkprocessen formuleren en een overzichtelijke informatiestructuur opbouwen voor zowel Windows-, Mac- als Linux-omgevingen. Hierbij maak ik gebruik van de normen NEN/ISO 15489 (bij document- en recordsmanagement) en NEN/ISO 2082 (op het gebied van archieven).

De voordelen van analyseren

Een archief analyseren brengt diverse voordelen met zich mee. Hieronder heb ik een aantal pluspunten voor u op een rijtje gezet:

  • De uitkomsten van de archiefanalyse zorgen voor een goede en vaste structuur: medewerkers krijgen geen vrijheid meer om zelf hun structuur te bepalen
  • De oplossingen zijn eenvoudig samen te voegen met een Document Management Systeem (DMS)
  • De vrijheid op de afdelingsschijven verdwijnt
  • Er komt meer duidelijkheid binnen de organisatie
  • Snellere zoekresultaten
  • Werkwijzen die voldoen aan de ISO-/NEN-normen
  • Een uniforme werkwijze

Laat Jan Dob Advies uit Assen uw archief analyseren en profiteer van de vele voordelen. U bereikt mij door te bellen naar 06 206 370 32